Iedereen heeft een kleur die, die mooi vind, het hoeft niet perse een kleur te zijn die je graag van kleding draagt of dat je, je huis die kleur geeft, maar kan ook omdat je het gewoon mooi vind.                   Dat noemen ze je lievelingskleur, zie hier onder wat jouw lievelingskleur over de Seksualiteit zegt. Het zijn de kleuren. Blauw---Rood---Groen---Wit---Zwart---Geel---Oranje---Paars---Bruin---Roze---Grijs.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR:  blauw in Seksualiteit:                                                                           Mannen en vrouwen die blauw als favoriete kleur hebben, kunnen hele goede sekspartners en minnaars zijn. Ze zijn gevoelig voor de seksuele behoeften van hun partner en voelen deze intuïtief vaak goed aan. Ze hebben respect voor elkaar tijdens het liefdesspel. Zowel de blauwe mannelijke als vrouwelijke sekspartners gaan uit van geloof en vertrouwen, kunnen in vervoering raken en zeer expressief, sensueel, erotisch en opwindend zijn. Blauw liefhebbers houden van vrijen en seks met passie, echter niet op een wilde, maar op een elegante manier. Blauwe sekspartners zijn in staat ‘to go with the flow’ en kunnen hun liefde laten stromen, kunnen meegaan op de golven van hun lichamelijke, seksuele, sensuele en emotionele gevoelens. Ze verstaan de kunst van ‘seksuele               communicatie’. Vrouwen met de lievelingskleur blauw kunnen ten diepste en als de beste van seks     genieten, meer dan alle andere vrouwen met een andere kleurvoorkeur. Zowel mannen als vrouwen met een blauw voorkeur vinden het voorspel en lekker na knuffelen of het naspel net zo belangrijk -mogelijk belangrijker- dan seksen in de zin van geslachtsgemeenschap en perse moeten klaarkomen. Een blauwe partner zal in een relatie heel betrouwbaar en trouw zijn, zowel als vriend, maatje en minnaar en zal seksueel geen (of niet snel) overspel plegen of seks hebben met een ander, daar de eigen partner hem of haar te dierbaar is.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR: Rood in Seksualiteit:                                                                             Mannen en vrouwen die rood als favoriete kleur hebben, zijn vurige minnaars, zeer gepassioneerd en kunnen flink tekeer gaan in bed.  Ze genieten van seks in alle mogelijke standjes en posities, op welke plek en manier dan ook die je maar kunt bedenken. Ze hebben weinig tot geen gene als het op seks en erotiek aankomt; ze vrijen vaak, graag en heftig. Rood Liefhebbers zijn seksueel gewillig en goed te verleiden of te veroveren in bed. Mensen met een kleurvoorkeur voor rood hebben vaak een enorme seksuele energie en wanneer ze sterke gevoelens hebben voor hun sekspartner, kunnen ze er vaak geen genoeg van krijgen, hetgeen uitgebreid en uren heftig vrijen kan inhouden. Wanneer beide sekspartners rood als favoriete kleur hebben, geldt dit alles dubbel en dwars. De seksuele spanning en erotiek is dan niet van de lucht; een erotische- of pornofilm is er niets bij. Een goed stevig bed en geluidsisolatie in verband met de buren, zijn in dat geval echt geen overbodige luxe. De rode minnaars zijn seksueel fanatiek en energiek, hetgeen soms te agressief, aanvallend en overweldigend kan zijn voor mensen die een voorkeur hebben voor de wat zwakkere kleuren, mengkleuren of pastelkleuren. De rode sekspartner moet dan ook terdege rekening houden met de ander; de erotiek en seks afstemmen op de seksbeleving, behoefte en energie van degene met wie ze naar bed gaan en hun vrijmaatje niet overrulen met hun heftige en ‘roodgloeiende’ seksbehoefte.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR:  groen in Seksualiteit:                                                                           Mannen en vrouwen met groen als kleurvoorkeur, hebben een emotionele benadering wat seks en seksualiteit betreft en een actief innerlijk gevoelsleven, alleen zullen ze dit niet snel laten zien of blijken.Vrouwen kunnen zich als groene minnaar seksueel bescheiden en ietwat maagdelijk op blijven stellen in het bedrijven van de liefde, ook al hebben ze al jaren seksuele contacten. De groene mannelijke sekspartner is charmant, komt seksueel ietwat onhandig, terughoudend en onervaren over. Groen liefhebbers, zowel de mannelijke als de vrouwelijke, zijn (moederlijk) verzorgend van aard en zeer vriendelijk. Ze hebben vaak een gevoel van tevredenheid, zijn optimistisch, vol vertrouwen en vinden harmonie in het leven belangrijk, zo ook in hun seksleven. Groene minnaars vinden seks met tederheid belangrijker dan passionele of vurige seks.  Groen liefhebbers zijn vaak beïnvloedbaar, kritisch, overgevoelig en kunnen snel dichtklappen, zeker als hun sekspartner op seksueel gebied geen rekening met hun kwetsbaarheid houdt. Ze kunnen bang zijn voor afwijzing. Partners met een voorkeur voor de kleur groen hebben behoefte aan zekerheid, zijn soms iets te afhankelijk, maar zijn zeer betrouwbaar en trouw. Ze zullen niet snel seksuele contacten met anderen aangaan, maar veelal hun eigen partner seksueel, geestelijk en emotioneel trouw blijven.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR:  wit in Seksualiteit:                                                                               Mannen en vrouwen met een voorkeur voor wit houden van puurheid en reinheid en zoeken naar het zuivere, hetgeen ook voor de seksualiteit, het bedrijven van seks en hun seksleven geldt.                         Wit liefhebbers hebben behoefte aan spanningsvrije en pure seks. Ze houden niet van ruigheid, te heftige seksuele zoektochten of experimenten, maar genieten het meest van lekker knuffelen, een rustige vrijpartij en niet al te afwijkende of spectaculaire standjes. Mensen met wit als lievelingskleur kunnen enigszins puriteins of preuts zijn op seksueel gebied en hebben soms ook last van gene. Sommige wit liefhebbers vrijen het liefst in het donker zonder al te veel erotische poespas en schuwen bijvoorbeeld sexy lingerie. seks dient volgens hen op de gewone, pure manier genoeg te zijn en tederheid en ontroering spelen een belangrijke rol. Wit wordt vaak geassocieerd met reinheid, onschuld en maagdelijkheid, hetgeen in de seksuele beleving van de witte minnaar ook naar voren komt. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook de neiging om zich zowel voor en na de geslachtsgemeenschap te wassen of douchen en liggen over het algemeen niet naakt in bed (meer en vaker dan mannen en vrouwen met een andere kleurvoorkeur). Open en uitgebreid praten over seks en seksualiteit zal iemand met wit als favoriete kleur niet snel of makkelijk doen. Ook zullen ze moeite hebben om de intieme lichaamsdelen, de mannelijke en vrouwelijke geslachtsdelen direct bij de naam te noemen. Wit liefhebbers vinden het niet leuk om door anderen als brave Hendrik gezien te worden, omdat ze zelf dit gevoel helemaal niet hebben. Het vloeit wat hen betreft gewoon voort uit de behoefte aan het zuivere en pure.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR: zwart in Seksualiteit:                                                                           Mannen en vrouwen die zwart als lievelingskleur hebben, neigen naar indringende, intense, spannende, spanning gevende, opwindende en/of afwijkende seks en zijn niet dol op de standaard standjes en alledaagse seksbeleving. Ze zoeken seksuele intensiteit, ook of juist als ze verdrietig of ongelukkig zijn, waarbij seks als troost en als een soort levenselixer kan dienen. Op dit soort momenten of in deze zwarte buien bereiken ze soms ook het hoogste genot en seksuele                       hoogtepunten. Ze houden van mysterieus, het zondige (volgens anderen) en verborgene. Sommige zwart liefhebbers houden van kinky seks, erotische uitdaging, perverse spelletjes en soms ook een liefdesspel dat sadistisch of masochistisch van aard kan zijn. Zwart liefhebbers zijn vaak sekspartners   met een sterke behoefte aan sensualiteit en seks, zowel wat de kwaliteit als de frequentie betreft. Zwarte minnaars zijn diepgaand, durven emotionele risico’s te nemen en zichzelf volledig te laten zien en gaan, indien ze een sekspartner hebben die hen werkelijk accepteert zoals ze zijn en ze zich door de ander wezenlijk begrepen voelen.  Is een zwarte minnaar eenmaal zeker van zijn of haar (liefdes)     partner dan kan deze rekenen op trouw, aanbidding en een intense binding en verbondenheid.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR:  geel in Seksualiteit:                                                                               Mensen die geel als lievelingskleur hebben, kunnen op seksueel gebied wisselend zijn. Hun gemoedstoestand,   bui of stemming kan hun seksuele beleving en seksualiteit sterk kleuren. Geel liefhebbers zijn vrolijk, sprankelend, levenslustig, contactueel ingesteld en houden van praten tijdens het vrijen. Over het algemeen vinden ze met elkaar naar bed gaan of lekker vrijen wel gezellig en fijn, maar ze zullen zich niet echt makkelijk echt helemaal overgeven aan een intens liefdesspel, zich niet kunnen laten gaan of er volop van genieten.  Ze hebben een wat oppervlakkige, verstandelijke benadering en verwerking van gevoelens. De gele sekspartner  heeft niet zo’n heel sterke seksdrive. Dit houdt onder meer in dat ze niet snel het initiatief zullen nemen tot een vrijpartij. Ze zullen als sekspartner meestal niet overheersend zijn, maar tegemoetkomen of zich aanpassen aan de erotische en seksuele wensen van de sterkere partner. Ze kunnen makkelijk opgewarmd worden door de lust van de ander, vinden het vaak prettig om versierd en veroverd te worden en kunnen soms lyrisch zijn als ze vrijen met iemand die ze bewonderen. Degene met geel als favoriete kleur heeft vaak veel, maar weinig diepgaande contacten en kan behoorlijk jaloers of afgunstig zijn. Geel  blijkt vaak (vaker dan gemiddeld) de favoriete kleur van homoseksuele mensen te zijn.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR:  Kleur Oranje en Liefde:                                                                       Oranje is een kleur die staat voor levenslust, energie en optimisme. Trefwoorden die oranje typeren zijn: vitaliteit, blijdschap, creativiteit en een algeheel gevoel van welzijn. Mannen en vrouwen die van oranje houden zijn vaak uitermate vriendelijk en stralen vrolijkheid uit.  Ze vinden vrolijkheid, gezelligheid en humor ook heel erg belangrijk in de liefde en een relatie en vinden het ook heerlijk om verliefd te zijn. Oranje liefhebbers hebben een sterke veerkracht, een flink incasseringsvermogen en zullen als liefdespartner menig maal de rots in de branding zijn bij het behappen van teleurstelling en verdriet in de liefdesrelatie, op contactueel gebied of in de familiesfeer. Ze blijven rustig en kalm, zijn erg geduldig, nemen de tijd voor dingen, worden niet snel kwaad en pikken behoorlijk veel van hun liefdespartner. Ze leven in het hier en nu, hebben de behoefte om hun vitaliteit ook om te zetten in activiteit of creativiteit en houden ook van actieve, creatieve partners of vrienden om hen heen. Ook houden ze van avontuur in de liefde en avontuurlijke liefdespartners. Oranje partners zijn gevoelsmensen met verfijnde zintuiglijke genoegens, houden van een romantische sfeer en zijn zeer gesteld op aardse genoegens (b.v. lekker en uitgebreid dineren of lekker knuffelen) en gezelligheid in kleine kring.  Oranje liefhebbers geloven in de liefde, trekken vaak mensen naar zich toe zonder hier al te veel moeite voor te hoeven doen en ook op liefdesgebied zal hun liefje veelal op hen afkomen en hem/haar versieren. Mensen met een voorkeur voor oranje kunnen wat impulsief, trots, (te) eigenwijs zijn en soms zelfs naar egocentrisme neigen, daar ze alle pleziertjes uit het leven willen beleven en daarbij niet altijd even sterk rekening houden met hun liefdespartner of gevoelens van anderen in hun omgeving.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR:  Paars  in Seksualiteit:                                                                           Liefhebbers van paars, en dan met name blauw-paars (blauw-violet), zijn in hun seksuele beleving redelijk open en eerlijk. Paars liefhebbers zijn intuïtief, idealistisch, hebben een hang naar mystiek en zijn spiritueel ingesteld. Spiritualiteit proberen ze ook in hun seks leven te ervaren, hetgeen soms kan leiden tot te hoogdravend, euforisch of zweverig met seks bezig te zijn.  Dit kan soms ten koste gaan van gewoon puur genieten van een goede vrijpartij of lichamelijk genot. Paarse minnaars kunnen soms te hoge doelen nastreven, te veel bezig zijn met groei en ontwikkeling en hierdoor de seks           beleving in het nu niet ten volle ondergaan. Paars liefhebbers kunnen last hebben van bindings-            problemen en om deze reden hun emoties wel eens afschermen of rationaliseren. De ene paarse  seks partner kan overgevoelig zijn en de ander manipulerend. Hoewel mensen met een voorkeur voor paars daadwerkelijk altruïstisch zijn ingesteld, zijn ze dit ook wel vanuit eigen belang.  Liefhebbers van rood-paars (rood-violet) zijn op seksueel gebied erg gevoelig voor sfeer en stemming. De manier waarop ze vrijen en hun seksuele behoefte hangt hier dan ook sterk vanaf; is afhankelijk van invloeden uit de omgeving, van de ander en hun eigen bui of gemoedstoestand. Paarse minnaars zijn bescheiden, vredelievend en opofferingsgezind, waardoor hun eigen seksualiteit en erotiek wel eens te veel op de achtergrond kan blijven. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke paars liefhebbers zijn wat (te) passief en afhankelijk en hebben een sterke honger naar geborgenheid en veiligheid als basis voor hun seks leven. 

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR:  bruin in Seksualiteit:                                                                           Mannen en vrouwen die bruin als favoriete kleur hebben, zijn liefdevol en warm voor hun partner, ook op seksueel gebied.  Ze houden bij seks of een vrijpartij altijd rekening met gevoelens, wensen en behoefte van de ander. De bruine seks partner is vertrouwenwekkend, eerlijk, aards, houdt van eenvoud, geborgenheid en verwerven van zekerheid. Bruin liefhebbers vinden elkaar strelen, knuffelen, aanraken erg belangrijk en kunnen heel romantisch zijn. Ze houden van samen wandelen in de natuur of lekker gezellig bij de open haard, uitgebreid dineren of andere aardse genoegens. Mensen met bruin als kleurvoorkeur ervaren seks en seksualiteit vooral als een warme en liefdevolle uiting van genegenheid en genieten op een rustige manier. Seks hoeft voor hen niet perse hartstochtelijk of heftig te zijn. Zowel de mannelijke als vrouwelijke bruin liefhebbers hebben tijd nodig voor hun liefdesspel. Dit kan met een seks partner die andere kleurvoorkeur heeft wel eens gevoelens van ongeduld geven. Ook kunnen bruin liefhebbers door meer hartstochtelijke seks     partners (b.v. de kleur rood) wel eens als burgerlijk, saai, log of statisch ervaren worden.                 Twee bruine minnaars gaan heel erg goed samen, zullen elkaar goed aanvoelen en een bevredigend  seks leven hebben.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR:  roze in Seksualiteit:                                                                               Mensen met roze als favoriete kleur kunnen zich naar buiten toe spannender, sensueler of erotischer voordoen dan dat ze daadwerkelijk van binnen zijn. Ze lijken heel vrij en direct te zijn, zo maken ze bijvoorbeeld vaak seksistische grapjes of seksueel getinte toespelingen. Ze houden van plagerig flirten en verleiden, verstaan de verleidingskunst erg goed, maar beloven meer dan ze kunnen of willen geven, met name de vrouwelijke roze liefhebbers. De mannelijke roze liefhebbers zijn vaak players en kunnen ook heftig flirten, hetgeen vaak niet bij flirten met één persoon blijft. Meerdere flirtpartijen op een avond is niet ongewoon en iedere flirt komt ook erg serieus en overtuigend over. Volwassen mannen en vrouwen die van roze houden kunnen soms op een bijna puberale manier met seks omgaan. Soms gebruiken ze seks om iets anders gedaan te krijgen en is een vrijpartij             eigenlijk meer een middel dan een doel. Maar wanneer ze werkelijk ten diepste van iemand houden, een intense liefde voelen kunnen ze spannend en wezenlijk opwindend zijn in bed en gaat het dieper dan een verleidingsspel of flirtpact. Mensen die van roze houden hebben het nodig om gefascineerd en geboeid te blijven worden door hun sekspartner, anders is de kans groot dat ze geen al te trouwe vrijmaatjes zijn.

DE ANALYSE VAN JE LIEVELINGSKLEUR: grijs in Seksualiteit:                                                                               Mannen en vrouwen die grijs als lievelingskleur hebben, zijn veelal mensen die ietwat besluiteloos zijn en geen kleur kunnen of durven te bekennen. De seksuele drive van beide seksen is niet vergeven van hartstocht en emotie; de vrijpartij is meer als maatjes of in het ergste geval een rationele happening die er ‘nu eenmaal bijhoort’. Grijsliefhebbers hebben moeite zich bloot te geven, zowel op emotioneel als op erotisch of seksueel gebied. Ze hebben een hekel aan verplichtingen en bindingen, behoefte aan duidelijkheid, willen weten waar ze aan toe zijn, raken niet zo snel opgewonden of overweldigd en laten zich niet makkelijk gaan. De grijze mannelijke sekspartner zal seksueel of qua seksuele benadering niet altijd even romantisch of sensueel zijn, maar seks soms meer ervaren als lust, ontlading of een manier om zich van spanningen te ontdoen door middel van een snelle wip. Voorspel en naspel komen dan ook niet vaak in hun seksuele repertoire voor. De vrouwelijke grijsliefhebbers hebben over het algemeen geen al te sterke seksuele behoefte of erotische drive. Ze zullen soms seks hebben of beter gezegd ‘toelaten’ om hun partner tegemoet te komen of een plezier te doen of seksualiteit zien als echtelijke verplichting. Toch kunnen mensen die grijs als favoriete kleur hebben wel heel liefdevol zijn, hetgeen echter in hun seksuele leven niet zo sterk tot uiting zal komen. Grijsliefhebbers hebben vaak wel een langdurige verbintenis of relatie en zijn over het algemeen tevreden indien ze met hun partner een maatje zijn en rustig samen kunnen leven.