Magisch gebruik van kaarsen
Kaarsenmagie is een zeer oude, eenvoudig te leren vorm van magie waarbij het branden van kaarsen centraal staat. De achterliggende gedachten is dat bij het branden van kaarsen (positieve energie) vrijkomt. Als we kaarsen branden voor de gezelligheid wordt deze energie misschien nauwelijks gebruikt. Het is mogelijk om deze energie te benutten, als je jezelf een beetje verdiept in wetmatigheden die via de magie, natuur, enz. overal beschreven staat. Voor de kaarsen magie zijn een aantal zaken min of meer belangrijk zoals: aantal en kleur van de kaarsen, eventueel ook nog de juiste dag en het allerbelangrijkste: je goede intentie en geloof in jezelf!

Dan moet je ook nog bedenken wat je wilt bereiken met deze energie en dit duidelijk maken.  Je kunt hiervoor een papiertje nemen, waar je wat op schrijft. Dit papier steek je aan en daarmee kun je dan je kaars( en ) aansteken. Het papiertje laat je geheel opbranden en indien gewenst de as later met de wind meegeven  (kijk wel uit voor brand).  Kaarsen magie is werken met de symboliek van vuur, waarbij jij als persoon onderdeel bent van dit ritueel. Bereid je dus voor als dat nodig blijkt. Geen enkel ritueel zou je in een gespannen sfeer moeten uitvoeren zeker niet als je kwaad bent! Dus: ga lekker in bad, luister even naar mooie muziek, mediteer of bedenk iets anders waar je rustig door wordt. Ben je kwaad op iemand, leg een bloem voor je en geef al je gevoel aan die bloem die je later weer door het vuur laat zuiveren. Over het algemeen zijn de avonden het beste voor je kaarsenritueel, door dat de sfeer dan beter is dan bij daglicht. Maar uiteraard kun je daar zelf het beste over beslissen. Het is jouw ritueel, dus gebruik je eigen wetmatigheden hier ook bij. Je kunt een speciaal tafeltje inrichten voor je kaarsen, waarbij je een mooie passende lap oplegt als kleedje en deze verder aankleden met wierook/olie brander en/of bloemen. Doe, hoe jij voelt dat het goed is. Wanneer alle benodigdheden voor het ritueel klaar staan in een ruimte waar je niet gestoord kunt worden, kunt je met het ritueel beginnen. Schakel alle gedachten uit die bij je opkomen, haal een paar keer heel diep adem om je geestelijk en lichamelijk leeg te maken. Probeer goed voor jezelf te voelen of datgene wat het doel is, niet nadelig zal zijn voor een ander! Tijdens het branden van de kaarsen , probeer je het resultaat te visualiseren. Je kunt tijdens het branden ook iets (hardop) lezen wat je van tevoren opgeschreven of gevonden hebt. Het beste is altijd de kaarsen helemaal op te laten branden. Maar wil je het zelfde ritueel de volgende dagen herhalen dan kun je de kaarsen doven voor de volgende keer.  Voor het gebruik kun je een kaars 'zalven'. Dit doe je met een olie die het beste past bij het ritueel dat je uitvoert of, als je gewoon "zomaar" een kaars aansteekt, om deze nog krachtiger te maken. Gebruik per 5 eetlepels basisolie (bijvoorbeeld tarwekiem, goudsbloem of amandelolie) ongeveer 3 - 5 druppels etherische olie. Maak dit mengsel niet sterker.  De kaarsen gaan er echt niet beter van branden en je bedoelingen blijven ook hetzelfde. Laat na het zalven de olie goed drogen, want deze is extra brandbaar!  

Kaarsen rituelen voor allerlei positieve doelen:
Onderstaande methode kun je toepassen voor alle kaarsen magie, de bedoeling hiervan is dat je afstemt op het beoogde doel en je de energie, als het ware, bundelt/kanaliseert naar datgene waar jij extra kracht voor kunt gebruiken. Zet van te voren alles zoveel mogelijk klaar en zorg dat je omgeving rustig is. Als je wilt, kun je de kaars nu zalven, dus inwrijven met de olie van je keuze. Als je klaar bent om te beginnen, houd je de kaars tussen je handen. Haal diep adem en visualiseer je doel. Laat je persoonlijke kracht in de kaars tussen je handen stromen. Voel de energie er in overgaan. Zeg de woorden waarin je kenbaar maakt wat je wilt dat er gaat gebeuren. Plaats de kaars in de kandelaar en steek hem aan.  Laat de kaars de vlam naar beneden trekken.   Maak de lucifer uit door met je pols te slaan (niet blazen!). Houd je handen rondom de vlam van de kaars en voel de energie. Visualiseer nogmaals je doel. Je kunt nu gewoon gaan doen wat je wilde gaan doen en laat de kaars zijn werk doen. Zet de kaars wel veilig! (Persoonlijk geladen kaarsen kunnen soms hele rare vlammen geven).  Laat de kaars in z'n geheel opbranden.

Negatieve energie uit je kamer verdrijven.
Neem 2 kaarsen (maakt niet uit welke kleur). De ene kaars moet iets langer zijn dan de andere.
Zet de twee kaarsen met ongeveer 5 cm tussenruimte naast elkaar op een tafeltje. De langste kaars aan de rechterkant. Steek de langste kaars aan. Loop met deze kaars met de klok mee voorzichtig langs de muren van je kamer. Steek nu met de brandende kaars de andere kaars aan. Zet nu de langste kaars weer op zijn plaats en pak nu de linkerkaars. Loop nu met deze kaars tegen de klok in langs de muren van de kamer. Zeg terwijl je loopt Laat dit lichtje helder schijnen, laat het kwade snel verdwijnen. Zet de kaars weer op het altaar en probeer nu beide kaarsen in ?n adem uit te blazen.

Duidelijkheid krijgen over iets.                                                                                                                                   Zet: 1 witte,1 zwarte, 1 gele en 1 groene en nog een witte kaars naast elkaar. Zalf de 3 middelste kaarsen met kaneel olie. Daarvoor zet je een wierook brander en brand hierin laurier (mag ook met blaadjes). Steek de kaarsen aan met een papiertje waarop je, je vraag geschreven hebt (eerst de witte kaarsen). Leg het restant van het briefje bij de wierook. Ga in meditatie en visualiseer dat er een groot vraagteken boven de 3 middelste kaarsen hangt. Op het moment dat de rook zich gaat ontwikkelen wordt dit vraagteken hierin opgenomen en zal er meer duidelijkheid komen.

Rust en vrede in je huis                                                                                                                                             Neem 2 witte, 1 lichtblauwe, 1 Astro kaars (zie sterrenbeelden) en 1 roze kaars. Zalf de witte kaarsen met een olie die vrede brengt, de lichtblauwe kaars met olie voor succes. De Astro- kaars zalf je met je eigen sterrenbeeld olie. De roze kaars met roos of jasmijn en steek de kaarsen aan in bovenstaande volgorde. Brandt wat meditatie wierook. Ontspan je en concentreer je op de doelstelling tot dat de kaarsen opgebrand zijn. Een andere manier is om op een tafel 3-5 bruine kaarsen te omringen met allerlei dingen, die symbool zijn voor jouw omgeving. Denk hierbij ook aan kruiden en planten rond je huis of uit het park waar je soms loopt en spulletjes die waarde voor je hebben. De kaarsen zalven met een olie die voor jou prettig is en concentreer je bij het aansteken en branden op vrede en geluk. Om dit ritueel extra krachtig te maken, herhaal je dit 7 avonden met 3 kaarsen waarvan er 1 de weekdag kleur heeft.

Bescherming van iemand.
Neem 1 kaars in de kleur die het beste bij die persoon past. (event. astrokleur) Neem 1 kaars in de kleur van die dag en 1 kaars in de kleur die het best past bij datgene waarvoor beschermt moet worden.  (Wanneer het algemeen is, neem dan wit) Zet de 3 kaarsen bij elkaar, liefst zodat ze elkaar. Haast raken en steek deze vervolgens aan. Laat ze branden zolang de bescherming moet duren. Als een persoon langduriger bescherming nodig heeft, brand dan in de dagen daarna elke dag 1 uur een witte kaars.

Welvaart en geluk.
2 witte kaarsen, 1 gouden kaars, 1 groene kaars, 1 paarse kaars, 1 oranje kaars, 1 kaars voor je sterrenbeeld. Zalf eventueel de kaarsen en zet ze neer op een tafeltje in een rustig hoekje. De 2 witte kaarsen elk aan een uiteinde. Leg voor de kaarsen 1 of meerdere symbolen neer voor het soort welvaart of geluk je nodig hebt. Steek de kaarsen op de juiste (bovenstaande) volgorde aan. Herhaal dit ritueel een aantal keren/dagen, waarbij je de gouden kaars steeds dichter bij je sterrenbeeld kaars zet.
Voor het uitkomen van je wensen. (Bedenk wel goed wat je vraagt!)                                                               Dit kleine ritueel blijkt vaak heel krachtig te werken, ook als je nog twijfelt aan de kracht van het kaarsen vuur. Kijk bij de kleuren welke kleur het meest in aanmerking komt bij jouw wens, bv. rood voor liefde enz.  Zoek bij de olie naar de geur die jou hierbij het meeste aanspreekt.  En zalf hiermee 3 van deze kaarsen.  Schrijf je wens op een papiertje, steek het papiertje aan met een lucifer en steek daarna de kaarsen aan met het papiertje. Doe hierna het papiertje in een bloempot en laat het opbranden, waarbij de rook en de as uiteindelijk door de buitenlucht meegenomen dient te worden. laat de kaarsen 3x33 min. (dus 99min.) branden en herhaal dit elke dag tot de kaarsen opgebrand zijn.

Ps...wil je bijv. een huis, teken desnoods het huis van je dromen met in ieder geval alles wat er beslist in moet om voor jou geschikt te zijn. Zoals voldoende slaapkamers etc. Blijf natuurlijk wel realistisch...onze Koninklijke paleizen komen voorlopig niet op de huizenmarkt en op de Dam in Amsterdam staan weinig vrijstaande huisjes.

Op internet vond ik nog een leuk ritueel. Een kaarsen-en-spiegel ritueel om liefde aan te trekken of te versterken. Voer dit ritueel uit op de drie avonden voor volle maan. Gebruik een grote ovalen spiegel, zoals prinsessen in sprookjes. 

Voor zelfvertrouwen:                                                                                                                                                    Godin van het licht, Godin van de nacht. Vul mij met uw zelfvertrouwen en kracht. Zonder dit ben ik niet in staat. Juist te handelen als het om moeilijkheden gaat. Hoor mijn woorden, hoor mij aan. Zie mijn ogen, zie mij staan.  

Ritueel: Steek een rode kaars aan. Schrijf de spreuk op een papiertje en vouw het 3 keer dubbel.
Verbrand het papiertje en laat het geheel verbranden. Vermeng de resten met wat zout en evt. nog wat andere kruiden.   

Reinigings- spreuk: Ik reinig deze plaats. In naam van de Godin, De God en alle elementen.                     Ritueel: Sprenkel een cirkel van zout om de plaats heen waar je je ritueel uit gaat voeren. 

Genezings- spreuk: Deze betovering spreek ik uit. Bot tot Bot en vlees tot vlees. Ader tot Ader, pees tot pees. Dat al wat ziek ik nu geneest.                                                                                                                   Ritueel: Rustig mediteren en je concentreren op de spreuk.                                                                                              

Ontsteek in een verduisterde kamer een roze en groene kaars, de kleuren van Venus en liefde. De ene is voor jou, de andere voor je toekomstige partner. Steek de kaars van de ander het eerst aan. Neem een rode roos voor het mannelijke in de relatie en een witte voor het vrouwelijke. Leg er een voor iedere kaars, zodat het kaars licht erop schijnt. Kijk tussen de kaarsen door in de spiegel en noem zachtjes de naam van je geliefde als je hem/haar kent of roep de onbekende die op je wacht. Zeg 'Ik noem je (naam), mijn geliefde, om uit vrije wil naar mij te komen, zodat ik je beeld zie in deze spiegel en binnen kort in werkelijkheid, zodat we dichter dan ooit samen veder kunnen gaan.' Terwijl je spreekt, schuif je de kaarsen zachtjes dichter naar elkaar toe, en daarna de rozen. Daarbij zie je in de spiegel misschien het beeld van de persoon die je lief hebt. Op de eerste avond blijft het beeld misschien wat vaag, niet meer dan een schaduw. Glimlach en fluister enkele welkomstwoorden. Zie je niets, wacht dan tot je de kaars hebt uitgeblazen, en je zult de ander daarna zien. Spreek enkele liefdevolle woorden voor het doven van de kaarsen. Blaas de kaarsen uit, eerst die van de andere daarna die van uwe. Zend uw liefde naar degene die op je wacht, en vraag zijn of haar licht om naar je terug te keren voor het einde van de nacht.

Laat de kaarsen, bloemen en spiegel staan.
- Ontbrand op de tweede avond opnieuw de kaarsen, die van de andere persoon eerst. Herhaal het ritueel en de woorden, waarbij je de kaarsen en bloemen nog dichter na elkaar toe schuift.
- Het beeld dat je doorheen de kaarsvlam ziet, kan nu duidelijker zijn. Glimlach je, dan schenkt de ander je misschien een glimlach terug.
- Wees niet verbaast als je de ander herkent. Het kan iemand zijn die je dagelijks ziet of met wie je werkt, en die je plotseling bekijkt door de ogen van de liefde alsof dat de natuurlijkste zaak ter wereld is.
- Zeg zachtjes de woorden die je wenst uit te spreken en misschien hoor je in gedachten de ander op zijn beurt worden van liefde fluisteren.
- Blaas opnieuw de kaarsen uit, eerst de jouwe en dan die van je geliefde. Kijk hoe het licht in dunne stralen uit de spiegel in de duisternis schijnt.
- Heb je je toekomstige liefde nog niet gezien, dan verschijnt hij/zijn na het uitblazen van de kaarsen.
- Laat de kaarsen en bloemen op hun plaats, maar brand voor je de derde avond begint olie of wierook van liefde- jasmijn, patchouli, neroli of lavendel, en laat je gedachten meedrijven op de geur terwijl je in de duisternis zit.
- Terwijl je de woorden uitspreekt en de kaarsen aansteekt, zullen ze elkaar aanraken. Staat er een schaaltje onder, dan vermengt hun kaarsvet zich.
- Bind de rozen met negen knopen in een rood touw samen en zeg bij elke knoop:

Knoop een voor de liefde,
Knoop twee voor de vreugde,
Knoop drie voor hoop
Knoop vier voor passie
Knoop vijf voor trouw
Knoop zes voor vriendelijkheid
Knoop zeven voor harmonie
Knoop acht opdat we samen oud mogen worden
Knoop negen opdat we eeuwig samen zijn
Als dat de wil is van zowel de ander als van mij. 

- Kijk nu pas in de spiegel over de kaarsen heen. Kijk hoe je gezicht en dat van de ander in twee vlammen samen een worden.                                                                                                                                     - Laat de kaarsen opbranden en teken in het mengsel van kaarsvet een hart met daarin jullie verstrengelde lichamen.
- Zodra de kaarsen uitgedoofd zijn en het kaarsvet gestold, snij je het hartje uit met een mes met zwart heft. Wikkel het hart en rozen in een witte zijden sjaal en leg ze in een lade.                                     - Ga niet actief op zoek naar een nieuwe relatie of oefen geen druk uit op een bestaande. Je liefdesstralen hebben je opengesteld, maar net als bij een bloem hebben de zaadjes der liefde tijd nodig om te ontkiemen.                                                                                                                                               - Concentreer je op geluk in andere aspecten van je leven, en de liefde zal tot je komen zodra het geschikte ogenblik aangebroken is.

Bovenstaande rituelen zijn allemaal in verschillende variaties terug te vinden in magie boeken, waarvan er voldoende in de handel te vinden zijn en waarschijnlijk ook wel op internet. Maar vergeet niet dat het krachtigste ritueel komt vanuit je eigen hart en gevoel, tenslotte gaat het daarom...jij zult de energie op gang moeten brengen! Kijk bij kleur, bij de olie of wierook en eventueel bij de aantallen kaarsen wat het meeste aanspreekt bij datgene waar jij kaarsen/vuur energie voor nodig hebt. Als je het fijn vindt om te zingen, maak een lied, wil je een gedicht schrijven, lees dit dan voor en geef het mee in de vlammen.