Verzorging:  Voor een optimale werking van een edelsteen moet deze  goed verzorgd worden. Positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen) en negatieve energie die de steen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen). Nadat een edelsteen in je bezit komt, is het verstandig om de steen voor je hem gaat gebruiken of bij je gaat dragen even grondig te reinigen en op te laden.  Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes in komen, is dit een teken dat de steen gereinigd en opgeladen moet worden. Hoe vaak je vervolgens de steen reinigt en oplaadt hangt af van de steen en waarvoor je hem gebruikt. Je eigen gevoel hierbij is dus heel belangrijk.  Als je gevoelig bent voor de energie van je steen, laat je dan vooral leiden door de steen zelf. Voel je dat de werking van de steen minder wordt of heeft de steen veel negatieve energie opgenomen, verzorg de steen dan op dat moment. Als algemene richtlijnen zou je kunnen aanhouden dat als je een steen gebruikt voor een healing-sessie je hem ervoor en erna reinigt. Als je een steen bij je draagt voor de (geneeskrachtige of therapeutische) werking is het verstandig om hem minimaal 1 keer per week te reinigen  en op te laden, afhankelijk van hoe intensief de energie van de steen gebruikt wordt.  Als je een steen gebruikt als gids of om mee te mediteren volstaat het om deze 1 keer per week  of 1 keer per maand te reinigen en op te laden.

Reinigen of ontladen:                                                                                                                                                   Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op. De mate waarin dit gebeurt verschilt per steen. Sommige stenen, zoals citrien en cyaniet, reinigen zichzelf en hoeven  over het algemeen niet extra gereinigd te worden. Sommige andere stenen, zoals toermalijn en barnsteen, nemen veel energie op en moeten dus vaker gereinigd worden.  Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Hieronder volgt een overzichtje van  de meest gebruikte reiniging’s methoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat je de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading.

Koud stromend water: Aarde:  Hematiet:  Salie of andere reinigende kruiden:  Wierook (met name sandelhout):  Amethyst:   Seleniet:  Meru piramide:

De eerste methode om een steen te reinigen is door hem minimaal een vijf minuten onder koud stromend water te houden. Dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de branding. Het is belangrijk dat het water niet warm is want hierdoor kunnen er scheurtjes en barstjes in de steen ontstaan.  Dit is één van de snelste reinigingsmethoden maar niet geschikt als  grondige reiniging. Sommige stenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden.  Dit geldt o.a. voor calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet. Ook door een steen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken. Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden.  Stop de steen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer je steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging. Vergeet niet waar je de steen begraven hebt (plaats bijvoorbeeld een stokje of iets dergelijks op de plek). En zorg dat eventuele huisdieren  de steen niet opgraven. Een andere veilige en zachte reiniging is door stenen in een schelp of bakje met hematiet steentjes te plaatsen. Hematiet neemt de negatieve lading uit de steen op. Laat de steen tenminste 24 uur op de hematiet liggen. Door salie (of het gebruik van andere reinigende kruiden) te branden en de steen door de rook hiervan te halen met heel sterk de intentie om de steen te reinigen,  kan de steen ook gereinigd worden. Wierook werkt hetzelfde. Sandelhout is een sterk reinigende wierooksoort en dus heel geschikt hiervoor. 

Amethyst:                                                                                                                                                                         Tenslotte is een uitstekende steen om andere stenen mee te reinigen. Door een steen een uur of twaalf in een amethystgeode of op een amethystcluster te leggen wordt deze vanzelf gereinigd. Een goede geniet de voorkeur aangezien je deze zeer zelden hoeft te reinigen en de steen totaal omringd is met de energie van amethyst en daardoor nog dieper gereinigd wordt. Een amethystcluster moet je daarentegen na iedere reiniging zelf ook  even  goed reinigen. Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Wat ook belangrijk is, als je gaat douche of in bad gaat doe dan je ketting of armband, ring of waar je de steen ook hebt af, veel stenen mogen niet met water of zeep in aanraking komen, zie bij reiniging van de steen zelf.

OPLADEN:                                                                                                                                                                         Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om  edelstenen op  te laden.  Maanlicht:  Zonlicht: Bergkristal:  Seleniet: Meru piramide: Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas),  wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden.  Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!   Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van ( fel ) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Voor de volgende stenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleuren, o.a.: amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.  Tenslotte kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen.  Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).  Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Je kan het zo duur maken als je zelf wilt (neem wel een stenen bakje) bakje bij de XENOS gehaald en daar de hematiet gedaan en een bakje met bergkristal  oplaad mix gaat net zo goed en stukken goedkoper.  Alle wierook is handgemaakt en natuur zuiver.                        

De Meru piramide is een licht energie instrument voor in huis, op het werk of op een heilige plaats.     Het combineert 2 eeuwenoude energetische hulpmiddelen: de piramide en het Shri Yantra symbool. Zij worden al eeuwen gebruikt om vibraties en het bewustzijn te verhogen tot de hoogste niveaus. Als een piramide en een Shri Yantra samengevoegd worden tot een Meru Piramide, ontstaat een krachtig dubbel generator-effect.  De Yantra straalt positieve vibraties opwaarts en die samenvloeien met de energie van de piramide. Deze koperen piramide is met de hand vervaardigd in dezelfde verhoudingen als de grote piramide van Gizeh in Egypte. Piramides verzamelen en verhogen levensenergie (ook wel prana, chi of orgone genoemd). Binnen in een piramide worden ook positieve vibraties voortgebracht via resonantie. De Shri Yantra is een eeuwenoud symbool voor harmonie en eenwording, welke een grote hoeveelheid licht en genezende energie aantrekt.  Het wordt al  eeuwenlang gebruikt om het bewustzijn te verhogen. In de Indische versie van feng shui, Vastu, wordt het gebruikt om welzijn, welvaart en spirituele groei te bevorderen en voor het verwijderen van negatieve en geblokkeerde energie. Shri Yantra talismannen worden ook gedragen voor zuivering, gezondheid en bescherming. Deze in koper geëtste Shri Yantra werd door middel van mantra's geactiveerd in een heilig krachtcentrum en zendt continu energie van de hoogste vibraties en levensenergie uit.

Er zijn veel manieren waarop de Meru piramide kan gebruikt worden zoals: Energie opladen.

Edelstenen, mineralen, kristallen en sieraden met edelstenen reinigen en opladen waardoor hun werking versterkt wordt. De vibratie van etherische oliën, bloesem remedies, massage oliën, kruiden, etc. verhogen. Water dat gedurende enkele uren of een nacht in de piramide wordt geplaatst, wordt opgeladen en krijgt een zachtere smaak. Het kan gedronken worden of op wonden, uitslag of insectenbeten worden gedept. Het kan ook gebruikt worden om planten water te geven. Groenten en fruit kunnen worden opgeladen met levensenergie en hun smaak verbetert na enige tijd in de Meru piramide te zijn geplaatst. Voedsel wordt minder bitter (bijvoorbeeld koffiebonen) en natuurlijke smaken worden krachtiger terwijl chemische smaken verminderen. Voedsel wordt langer houdbaar.

Plaats zaden in de piramide om de kiemkracht van het zaad en de gezondheid van de plant te vergroten. Kweek gezondere en krachtigere kiemen. Plantenstekjes kunnen sneller en met meer levenskracht schieten en groeien in de piramide. Kruiden, vitaminen en supplementen kunnen worden opgeladen in de piramide. Ionisatie van de atmosfeer. Piramiden zijn natuurlijke ioniseerders die de luchtkwaliteit verbeteren. Negatieve ionen helpen bij het verwijderen van onzuiverheden en besmettelijke stoffen in de lucht en bevorderen een gezondere atmosfeer. Bescherming tegen geopatische stress en elektromagnetische vervuiling.

De Meru piramide kan in een ruimtes geplaatst worden om te helpen bij het neutraliseren van de negatieve effecten van straling welke veroorzaakt wordt door computers, televisie, et cetera.  Een pendel kan gebruikt worden om de optimale plaats te bepalen voor de piramide en ook om zijn effect te testen. Sommige mensen ondervonden dat hun slaappatroon verbeterde en dat ze betert uitgerust opstonden na het plaatsen van een Meru piramide dicht bij of onder het bed tijdens de nacht. Intentie versterker. Meru piramides versterken en verhogen de energie. Schrijf op een stukje papier een intentie, een gebed of een wens en leg het opgevouwen   op de Shri Yantra in het midden van de piramide. Hierdoor wordt de intentie versterkt en versneld. Het in balans brengen van de chakra's. Een andere manier om de hoge vibraties te benutten is door op de grond te gaan liggen en de Sri Yantra op je lichaam te plaatsen, ofwel op een chakra of op een andere plek welke problemen geeft. Plaatse de piramide op schoot of in de buurt van het lichaam om de aura te versterken. Probeer te mediteren met de Meru piramide om sneller en gemakkelijker de diepere lagen van het bewustzijn te bereiken.  Een mogelijke meditatie is om de basis van de piramide in de rechterhand te houden en je linkerhand boven de punt van de piramide te laten zweven. Dit artikel kan alleen in een pakketje verzonden worden.

Nr-1 Wierook lavendel:  Deze wierook werkt zuiverend en rustgevend.                                                           Aantal: 12 stokjes. Lengte: ca. 19 cm. Prijs: 5.50

Nr-2 Wierook sandelhout groot:  Deze wierook werkt zuiverend.                                                                     Aantal: 14 stokjes. Lengte: ca. 23 cm. Prijs: 5.50  

Nr-3  Wierook bodhi tree: Rustgevende en ontspannende wierook die meditaties kan bevorderen.     Aantal: 12 stokjes. Afmeting: ca. 19 cm Prijs: 5.50

Nr-4  Wierook peace reiniger: Deze zoete, bloemige wierook is geschikt voor het reinigen van stenen en ruimtes. Aantal: 12 stokjes.  Afmeting: ca. 19 cm. Prijs: 5.50

Nr-5  Ceder smudge:  Ceder kan gebruikt worden voor het reinigen van ruimtes, personen, edelstenen en voorwerpen. Afmeting: 10 x 3 cm. Prijs: 5.95

Nr-6  Losse witte salie:  Deze salie kan gebruikt worden voor het reinigen van ruimtes, personen, edelstenen en voorwerpen. Gewicht: 25 gram. Prijs: 3.95                                  

Nr-7  Salie smudge stick 10 cm:  Salie kan gebruikt worden voor het reinigen van ruimtes, personen, edelstenen   en voorwerpen. Afmeting: ca. 10 x 3 cm. Gewicht: ca. 12 gram. Prijs 4.95

Nr-8  Salie smudge stick 18 cm:  Salie kan gebruikt worden voor het reinigen van ruimtes, personen, edelstenen en voorwerpen. Afmeting: ca. 18 x 5 cm. Gewicht: ca. 80-85 gram. Prijs: 9.95    

Nr-9  Salie smudge sticks 10 cm per 3 stuks:  Salie kan gebruikt worden voor het reinigen van ruimtes, personen, edelstenen en voorwerpen. Afmeting: ca. 10 x 3,5 cm per salie smudge stick.                           Gewicht: ca. 12 gram per salie smudge stick. Prijs: 11.95

Nr-10  Smudge bundel met 2 salie en 1 ceder smudge stick 10 cm: Deze 3 smudge sticks kunnen gebruikt worden voor het reinigen van ruimtes, personen, edelstenen en voorwerpen. Afmeting: ca. 10 x 3 cm. prijs: 12.95

Nr-11  Sweetgrass 60 cm:  Sweetgrass kan gebruikt worden voor het reinigen van ruimtes, personen, edelstenen en voorwerpen. Het kan goed gecombineerd worden met salie.  Lengte: 60 cm. Prijs: 14.95

Nr-12  Palo santo hout:  Zakje met 6 stuks van ongeveer 9 x 1,5 x 0,8 cm.                                                     Gewicht: ca. 40 gram. Prijs: 5.95

Nr-13  Reinig en oplaad set met schelpen, bergkristal en hematiet:  Twee schelpen gevuld met 125 gram bergkristal en 175 gram hematiet steentjes. Om de stenen te reinigen kunnen ze op de hematiet steentjes geplaatst worden en om de stenen weer op te laden op de bergkristal steentjes.                     Afmeting: ca. 12 tot 15 x 11 x 2,5 cm. prijs:  19.95

Nr-14  Oplaad schelp:  Schelp geschikt om te vullen met bergkristal oplaadmix of hematiet ontlaadmix en stenen in op te laden of te ontladen. Afmeting: ca. 12 tot 15 x 11 x 2,5 cm. Prijs:  9.95

Nr-15  Hematiet ontlaad of reinigingsmix: (los) Gewicht: 175 gram. Prijs: 4.95  Plaats een steen in deze kleine hematiet steentjes om hem te reinigen. De hematiet kan zelf gereinigd en opgeladen worden door de steentjes bijvoorbeeld onder stromend water te houden. Wel goed afdrogen want anders kunnen de steentjes gaan roesten. reinigingsmix: (1 kg) prijs: 24.95                  

Nr-16  Bergkristal oplaadmix: (los)  Gewicht: 125 gram. Prijs: 4.95 Plaats een steen in deze kleine bergkristallen om hem weer op te laden.  De bergkristallen kunnen zelf gereinigd en opgeladen worden door ze bijvoorbeeld onder stromend water te houden. oplaadmix: (1 kg) prijs: 29.95

Nr-17  Amethyst ontlaad of reinigingsmix:  Plaats een steen in deze kleine amethyst steenjes om hem te reinigen. De amethyst kan zelf gereinigd en opgeladen worden door de steentjes bijvoorbeeld onder stromend water te houden. Gewicht: 125 gram. Prijs: 5.95  reinigingsmix: (1 kg) prijs: 29.95

Nr-18  Meru piramide klein: prijs: 48.95 Afmeting basis koperen piramide: 10 x 10 cm.                               Afmeting houten basis: 12 x 12 cm. Doorsnee koperen plaatje met Shri Yantra symbool: 3 cm.   

Nr-18  Meru piramide middel: prijs: 68.95  Afmeting basis koperen piramide: 15 x 15 cm.                         Afmeting houten basis: 17 x 17 cm. Doorsnee koperen plaatje met Shri Yantra symbool: 6 cm

Nr-18  Meru piramide groot: prijs: 88.95  Afmeting basis koperen piramide: 20 x 20 cm.                             Afmeting houten basis: 22 x 22 cm. Doorsnee koperen plaatje met Shri Yantra symbool: 9 cm.