Wat er over kleding gezegd word door de eeuwen heen!                                                                                     Door de eeuwen heen hebben kleuren altijd dezelfde betekenis gehad. Hier in een uitleg uit wat en welke kleur wat met je doet. De primaire kleuren hebben elk hun eigen betekenis. Met die uitleg in je hoofd kun je kleuren effectief toepassen bij je kledingkeuze. Welke betekenis hoort bij welke kleur? Kleding is heel persoonlijk. De een houdt van stoere items, de ander gaat voor een chique look. Jouw kledingstijl zegt ook heel veel over je persoonlijkheid. Heb je een overheersende kleur in je kledingkast en ben je benieuwd wat dat over jou zegt? Heeft iemand je ook wel eens gevraagd of je, je niet lekker voelde, terwijl jij dacht dat er niets aan de hand was? Dan droeg je waarschijnlijk een kleur die niet bij je paste. Het omgekeerde komt ook voor: je voelt je niet zo geweldig maar je krijgt complimentjes omdat je er zo goed uitziet. Dan draag je waarschijnlijk een kleur die je goed staat. Hoe weet je nu welke kleuren bij jou passen?  Ook diversen patronen zegt iets over de mens die het draagt:  Dierenpatronen:  de tijger, luipaard en zebra print:  Deze patronen geven speelsheid, creativiteit en glamour aan; het niet bang zijn om opgemerkt te worden. Ook worden ze geassocieerd met sensualiteit en een zekere vrijheid daarin.   

RUITJES: Ruitjes wekken de indruk van iemand die met beide benen op de grond staat en betrouwbaar is, en het leven praktisch aanpakt.                                                                                                 STIPJES: Speelsheid, makkelijk in de omgang en een gevoelige en meelevende aard.                                 BLOEMEN: Bloemenmotieven worden in verband gebracht met een romantische en zachte persoonlijkheid, die geeft om anderen.                                                                                                                   STREEPJES: Deze duiden op een directe aanpak, vastberadenheid, analyserend vermogen en orde.

Grijs: Staat voor betrouwbaarheid, wijsheid en autoriteit. Waarschijnlijk komt deze associatie van de grijze haren die met de leeftijd (en wijsheid) komen.  Grijze kleding doet betrouwbaar aan. Verder signaliseerd het prakticiteit, precisie, educatie, diplomatiek en georganiseerdheid. Jij gaat erg secuur te werk en je bent erg precies. Draag je grijze kleding dan is huiswerk maken is voor jou een eitje want je hebt een ijzeren discipline. School en studie is erg belangrijk voor jou. Ook kun jij super goede planningen maken, want organiseren is een van je sterkere punten.   

Geel: Wordt vaak geassocieerd met zonlicht. Vandaar dus de positieve symboliek. Geel staat voor energie, zon en stralen! De kleur maakt je vrolijk een geeft je energie. Trek dus gele kleding aan als je jezelf wilt opvrolijken. Geel staat ook voor positief in het leven en je bent optimistisch, impliceert moed maar ook intelligentie, alertheid, bewustzijn en rationeel denken. Door jouw vrolijkheid zijn mensen graag bij jou in de buurt

Paars: Staat voor kwaliteit, luxe en waardigheid. Waarschijnlijk is dit nog een overblijfsel van de tijd dat koningen en rijke lieden veel paars droegen. Paars: Een luxe paardje is een perfecte beschrijving voor jou. Je bent erg arrogant en je weet wat mooi is als het om de kleding gaat. Ook hou je van originaliteit. Voor sommige mensen ben jij mysterieus. Spiritualiteit, verfijndheid, vriendelijkheid, gevoeligheid, toegewijd. Dus draag gewoon paars aan kleding en je voelt je als een koning.

Wit: Staat voor zuiverheid en onschuld. Het is dan ook geen toeval dat een bruid gewoonlijk wit draagt. Dit stamt nog uit de tijd dat vrouwen geacht werden als maagd het huwelijk in te gaan. Draag je Wit, dat staat voor de lichtere, meer open kant van je karakter. Het is net als geel een stralende en energieke kleur. Daarbij staat witte kleding ook voor reinheid, schoonheid en natuurlijk maagdelijkheid. Denk maar aan de witte trouwjurk! Traditioneel wit staat voor puurheid, onschuld en tact. Je bent sympathiek en mensen gaan graag met jou om omdat je wit draagt. Jij loopt de kantjes er niet graag vanaf, want je bent perfectionistisch.  Ook ben je een open boek, mensen weten veel dingen van jou. Soms voel jij je een beetje superieur en je bent overgevoelig. 

Bruin: Symboliseert betrouwbaarheid, stabiliteit en echtheid. Het wordt geassocieerd met de aarde. Bruine kleding staat voor natuurlijk, effectief en stabiel. Vrienden maken is voor jou niet moeilijk, want je bent erg sociaal. Daarnaast ben je super betrouwbaar, dus het is niet gek dat je graag Bruin draagt, en dat je veel vrienden hebt. Je bent praktisch ingesteld.

Zwart: Staat voor klassiek, ernst en zakelijkheid. Het is dan ook een kleur die bij officiële gebeurtenissen vaak wordt gedragen. Zwart is altijd een kleur van soberheid en van rouw geweest. Het staat voor je schaduwkant, wat overigens niet perse negatief hoeft te zijn. Als het gaat om je kleding is zwart tegelijkertijd netjes en stoer. Draag jij altijd zwart? Dan ben je erg elegant en mysterieus. Je bent discreet en voorzichtig. Je kan jezelf goed inhouden en denkt na voordat je iets doet.                                          

Goud: Draag je Gouden kleding dan ben jij bent het zonnetje in huis! Je houdt van luxe en rijkdom. Ook zit jij bomvol inspiratie en je hebt een groot bewustzijn.  Je bent een beetje te materialistisch ingesteld. Soms kan je een beetje egoïstisch uit de hoek komen en je vraagt veel aandacht. Maar dat kan ook niet anders met deze kleur kleding.

Rood: Symboliseert warmte, energie, passie en aantrekkelijkheid. Een goede keus als je graag opvalt. Bij vrouwen wordt rood vaak als erg sexy gezien.  Rood staat voor vuur en passie, maar ook voor liefde en romantiek. In je kledingkeuze staat rood voor aanwezigheid. Wil je opvallen tijdens een sollicitatie of op een netwerkborrel? Draag dan iets roods! Jij bent een echte levensgenieter! Jij hebt geen zin om je te verbergen en je bent dan ook niet bang om op te vallen in rode kleding. Daarnaast ben je romantisch en impulsief. De kleur van rode kleding straalt activiteit, alertheid en passie uit.       Je hebt een sterke wil en je hebt veel uithoudingsvermogen. Je stelt hoge eisen en je bent soms wat ongeduldig.  Donkerrood:  aan kleding staat voor klassiek, elegant, rijkdom, geschoold, subtiel, smaakvol en tevreden.                                                     

Zilveren:  kleding doet koel, zakelijk en modern aan. Je bent zelfverzekerd, rustig en intelligent. Minpuntjes zijn dat je berekenend, ongeïnteresseerd en koud kunt overkomen met zilveren kleding.

Groen: Staat voor vrede, evenwicht en gezondheid. Groen heeft sterke associaties met stabiliteit. Draag je Groen van kleur, dan ben je van de natuur en van vruchtbaarheid. Lichtgroene kleuren staan voor een nieuw begin. Ook geeft deze kleur je een rustgevend gevoel. Draag je als kleding Groen dan ben jij bent goudeerlijk. Je bent diplomatisch en hebt tact, maar tegelijkertijd ben je erg sympathiek. Af en toe ben jij een beetje jaloers en je bent erg bang om controle te verliezen. Draag je Olijfgroen dan ben je discretie, goedwillendheid, moraal, leiderschap, wijsheid en creativiteit.                                  

Blauw: Is een koele, neutrale kleur. Het kan een gevoel van afstandelijkheid en zakelijkheid veroorzaken. Wil je betrouwbaar overkomen? Draag dan veel blauw. omdat ze ook kalmte opwekt. Draag je Lichtblauw dan straal kalmte en rust uit. Mensen kunnen op jou bouwen en vertrouwen. Je accepteert iedereen zoals hij is, ook al dragen ze een andere kleur aan kleding.  Want je bent heel tolerant. Je denkt goed na voordat je iets zegt. Soms ben jij wat teruggetrokken en je wijkt niet graag af van gewoontes. Draag je Donkerblauw, dit is de meeste chique kleur van alle blauwtinten. Je bent efficiënt, hebt strenge principes en een groot verantwoordelijkheid gevoel. Ook ben je rustig en kalm. Jij haalt al je doelen, want jouw doorzettingsvermogen is erg groot. Vreemd gaan zou jij nooit doen, ook al is de rode kleur nog zo sexy, je bent zo trouw als een hond.  Soms kan jij wat berekenend uit de hoek komen. Draag je Turkoois  aan kleur kleding, dat staat voor creativiteit, communicatie, spontaniteit en inzicht.  

Roze: staat voor onschuld, zachtheid, gezondheid en romantiek. Mannen die roze dragen, laten hiermee dus hun zachte kant zien. Zachtroze staat voor charme, zachtheid en liefelijkheid. Jij kunt heel goed mensen troosten en je bent heel begripvol. Als je een kleding keuze moet maken, dan denk je daar goed over na. Hard Roze: aan kleding staat voor zekerheid, levendigheid en sensualiteit,  overtuigingskracht en directheid. Je bent heel flexibel en niet bang voor veranderingen. Als jij iets wil, dan krijg je het ook. Daarnaast ben je niet op je mondje gevallen en zeg je alles heel direct. Af en toe ben je een beetje bazig en overheersend. Zachtrozeaan kleding staat voor charme, zachtheid en liefelijkheid, troostend, aantrekkelijk, voorzichtig en begripvol zijn

Oranje: staat voor feestelijkheid en levenskracht. In Nederland heeft het een sterke nationale betekenis.  Je wil altijd wel wat nieuws proberen met je kleding keuze. Je houdt ervan om actief bezig te zijn. Mensen waarderen het enthousiasme en de vrolijkheid van jou. Ook voelen veel mensen zich thuis bij jou. Soms ben jij wat impulsief en afhankelijk. Daarnaast kun je opdringerig en egoïstisch overkomen.  

Witte lingerie
Wit straalt, zoals bekend, onschuld uit. Maar de persoon die wit draagt staat ook open voor suggestie. Ze is een ijverige vrouw die op zoek is naar een simpeler leven, vol puurheid. Volgens een onderzoek zou je dan graag je natuurlijke schoonheid willen benadrukken, ben je zeker, kalm en serieus, ben je erg zorgzaam, eerlijk en vaak nog wat onervaren in bed.

Roze lingerie                                                                                                                                                                 Als je veel poeder roze lingerie in je kast hebt liggen, afgewerkt met kant of diamantjes, ben  en zal wellicht een knusse date verkiezen boven een wild nachtje uit.  Huiselijke activiteiten zoals samen koken in jullie ondergoed vind je heerlijk. De vrouw die roze lingerie draagt kan goed aangeven wat ze wil,  Ook is ze sensueel,  maar ze zal niet snel het initiatief nemen in bed, daar is ze ietwat te verlegen voor.

Huidkleurig lingerie                                                                                                                                                       De tijd dat vrouwen huidkleurige lingerie ouderwets en saai vonden is voorgoed voorbij. Sterker nog:   de nude beha en dito slip zijn een trend sinds Katy Perry vorig jaar op de cover van Rolling Stone prijkte, gehuld in een stijlvol huidkleurig setje. Draag je vaak huidkleurige setjes, dan ben je een open type.         Je staat met beide voeten op de grond, je bent tevreden met jezelf en hebt eigenlijk niets te verbergen. Je hebt een natuurlijke, makkelijke, open en nuchtere persoonlijkheid.

Rode lingerie.                                                                                                                                                                Dan heb je nog de groep vrouwen die juist gaan voor rode lingerie. Deze vrouwen zouden gepassioneerd zijn en vol met energie zitten. Vaak zijn deze vrouwen zich bewust van hun uiterlijk, weten ze precies hoe ze hun partner moeten plezieren in de slaapkamer,  om ze optimaal  te opwinden, draag ze rode lingerie. Deze dames gaan recht op hun doel af en geven maar al te goed aan wat ze willen. Ook straalt rood levenskracht uit.  Zij zijn niet verlegen om duidelijk te maken wat ze verlangen. Vurige en gepassioneerde vrouwen dragen graag lingerie in rood tinten.

Zwart lingerie
Charmante types doen er goed aan om zwart te dragen. Zwarte lingerie geeft een zwoele en tegelijk krachtige indruk. Zwart is favoriet bij de jongere generatie, maar doet het ook bijzonder goed bij de oudere dame.  Zwart staat voor iemand die onafhankelijk is, een subtiele charme heeft en erg passioneel is.

Blauwe lingerie
Dan heb je ook nog de groep vrouwen die het liefst blauwe lingerie dragen. Zij zouden volgens dit onderzoek erg romantisch zijn, een goede smaak voor mode hebben en erg zelfstandig zijn. Ook zouden deze vrouwen het fijn vinden om te knuffelen en intiem te zijn.

Maak jouw eigen website met JouwWeb